Het Hogeland speelt met 2-2 gelijk in uitzwaaiduel van Lucas

Opstelling SJO ’T Hogeland JO19-1: Daniel Dob – Simon Evenhuis – Wessel Bijsterveld – Julian Houtman – Rick Raat – Marnik Bolhuis – Lucas Bakker – Robin Hazekamp – Melvin Brandsma – Sil Bijsterveld – Nathan V.D. Veen.

Het Hogeland JO19 mocht afgelopen zaterdag weer een thuiswedstrijd spelen, VEV’67 uit Leek kwam richting Baflo voor het competitieduel. Deze thuiswedstrijd was afgelopen week gebombardeerd tot het afscheidsduel van Lucas Bakker. Lucas gaat een stage volgen in Barcelona en kan hierdoor niet het einde van het seizoen meemaken. De dag begon voor de mannen om 9:15 uur in de RZB kantine, met een kop koffie achter de kiezen zochten de spelers de kleedkamer op en niet veel later stonden ze op het veld voor de warming-up. om 10:30 uur precies floot leidsman J. Weening voor het begin van de wedstrijd. Het Hogeland wil direct het initiatief nemen in de wedstrijd, de eerste kans mogen we dan ook al na 4 minuten noteren. Na een snelle aanval komt de bal bij Nathan en die draait goed weg bij zijn directe tegenstander, hij weet de bal voor het doel te krijgen in de voeten bij Melvin. Melvin probeert de bal hard in de rechterhoek te schieten, maar de keeper weet de inzet te keren. Het duel lijkt onder controle te zijn voor de Hogelandsters maar helaas is daar dan ineens de voorsprong voor de formatie uit Leek. In de 8e minuut wordt de stand 0-1 een hoge bal die voor het doel komt blijkt een makkelijke prooi voor de kopsterke spits van VEV’67. Dan mannen rapen zich weer bij elkaar en proberen de stand zo snel mogelijk weer gelijk te trekken. De mannen in het rood en geel hebben een ligt veldoverwicht maar kunnen nog niet echt potten breken. Heel mondjesmaat komen er kansen voor de thuisploeg. Zo kan via Robin met een goed balletje Nathan bereikt worden in de 16 meter, Nathan draait weer goed open en mag nu een schot lossen! Ook hier is de keeper goed op bedacht en zo blijft de stand 0-1. Niet veel later weet Wessel de bal te crossen richting Rick, Rick die de laatste paar weken veel weg heeft van Speedy Gonzalez ziet zijn kans schoon om de rechterkant maar weer eens te bestrijken. Rick mag een behoorlijk eind komen en weet de 16 meter binnen te trekken, hij perst er een voorzet uit die makkelijk kan worden opgevangen, maar de voorzet wordt niet goed weggewerkt en Marnik mag de bal in bezit nemen. De nummer 6 mag een schot lossen die jammerlijk geblokt wordt, ook Lucas bij wie de bal vervolgens belandt weet de bal niet tegen de touwen te jagen. Na deze kansen voor Het Hogeland gebeurd er iets wat niemand voor mogelijk hield de geel zwarten uit Leek weten de 0-2 te maken.. zo mogen ze in de 35e minuut een heel eind komen op de helft van de Hogelandsters en gaan een keer uithalen. De uithaal is Dob in de verre hoek te machtig en de bal hobbelt binnen. De teleurstelling is voelbaar aan de kant van de thuisploeg, de mannen snakken naar de rust en die komt gelukkig snel, na 45 minuten en een beetje zit de eerste helft erop.
Na de rust komt er een ploeg uit de kleedkamer die er alles aan wil doen om de wedstrijd te kantelen. De 2e helft start en we zien direct een strijdend Hogeland, de tegenstander wordt zorgvuldig terug gedrukt en dan aansluitingstreffer wordt gezocht. In de 53e minuut komt de treffer er dan, Wessel laat maar weer eens zien dat hij een mooie trap in zijn pootjes heeft. De lange bal gaat richting Mathijs Winkel die de bal half kan toucheren, net hard genoeg want de bal rolt gestaag door richting doellijn en dan is de 1-2 binnen! de aansluitingstreffer geeft de mannen een enorme boost en willen snel de schade herstellen en zorgen voor 2-2. Met flink wat opportunisme in het spel komen er snel kansen. Zo mag Lucas na een aanval vanaf rechts via Simon en Houtman de bal ontvangen in de 16 meter, de uithaal van de afzwaaiende Bakker is net iets te hoog om de keeper van streek te maken. Dan mag Rick er maar weer eens doorkomen deze keer doet hij dit vanaf de linkerkant. Ook deze keer mag hij ver komen en bereikt de achterlijn of eigenlijk achter de achterlijn, dit wordt in eerste instantie niet opgemerkt door de grensrechter en dus mag Rick de voorzet geven. Sil krijgt de bal en de spits haalt verwoestend uit 2-2! Als de bal eenmaal in het net ligt komen er protesten van de Tegenstander richting hun eigen grensrechter, en dan bedenkt de grensrechter zich, laat ik toch de vlag maar in de lucht steken. Scheidsrechter Weening gaat mee met de linesman en de 2-2 wordt afgekeurd. De druk blijft! En de mannen persen alles wat ze in zich hebben eruit om de 2-2 op het scorebord te krijgen. Zo komt in de 79e minuut een corner, de corner van Melvin is perfect aangemeten en komt op het hoofd van Jildert. De kopsterke verdediger knikt de bal keihard richting doel, de keeper weet de inzet te keren en Jildert mag terug naar zijn post. De tijd tikt verder door komt die gelijkmaker er nu nog aan of niet? dat weten we zo dadelijk want eerst kwam de wissel voor Lucas. Na 89 minuten voetballen zit zijn wedstrijd erop, onder luid applaus van de massaal toegestroomde supporters mocht Lucas het veld verlaten en plaats nemen naast Werkman en De Vries. De 90e minuut staat op het bord en dan valt eindelijk de 2-2. Na wat geklooi achterin bij VEV’67 mag Melvin de bal achter de doelman schieten! Een ware vreugde explosie volgt op de bank. Loon na werken een ongelofelijke mooie ontknoping van deze wedstrijd. Dat in blessuretijd de kans op 3-2 zich ook nog aandoet was helemaal ultiem geweest, maar de inzet van Mathijs was net iets te hoog. Dan fluit de wederom prima leidende scheidsrechter Weening voor het einde. Met een 2-2 gelijk spel kan iedereen wel leven, Lucas die afscheid neemt met dit gelijkspel kreeg na afloop uit handen van trainer Rick Werkman nog een shirt uitgereikt en hij werd bedankt voor bewezen diensten! Uiteraard wensen we hem hier nogmaals succes met zijn stage in Barcelona! Volgende week spelen de mannen een uitwedstrijd, ze reizen af naar Niekerk om daar te spelen tegen de leeftijdsgenoten van V.V. Niekerk.