Het Hogeland jo 19 verliest in Niekerk

Het Hogeland verliest in Niekerk

Opstelling SJO ’T Hogeland JO19-1: Daniel Dob – Simon Evenhuis – Wessel Bijsterveld – Jildert Dotinga – Rick Raat – Marnik Bolhuis – Julian Houtman – Nathan V.D. Veen – Melvin Brandsma – Sil Bijsterveld – Mathijs Winkel.

De Hogelandster beloften ploeg mocht afgelopen Zaterdag afreizen naar Niekerk. Een belangrijk potje met het oog op de stand, wordt het aanhaken of haken de mannen af? Om 10:00 uur werd er gestart in en tegen Niekerk. En eigenlijk gaat het al vrij snel mis voor de rood gelen, in de 2e minuut komt de thuisploeg op 1-0. Een lange bal van achteruit wordt niet goed ingeschat en zo kan de rechtsbuiten van Niekerk er vandoor, in de 1 op 1 met Dob faalt hij niet en zo staat de 1-0 al vrij snel op het scorebord. De tegentreffer schudt de ploeg wakker en de mannen gaan opzoek naar de 1-1. Er wordt erg goed gevoetbald door de Hogelandsters en de 1-1 hangt in de lucht. In de 8e minuut is de terechte gelijkmaker binnen! Rick Raat die zich wederom als een vis in het water voelt, mag weer een heel eind komen over de rechterkant. De voorzet die Rick laag over de grond geeft komt bij Nathan, Nathan weet hard uit te halen in de korte hoek en zo schiet hij de 1-1 op het scorebord. De schade is herstelt en de Hogelandsters blijven het initiatief nemen in de wedstrijd. Het veldspel wordt goed gespeeld en Niekerk heeft niet veel in te brengen. Rond de 13e minuut krijgt Houtman het opeens op zijn heupen, hij ziet zijn kans schoon om maar eens een rush te maken richting de vijandelijke 16 meter. eenmaal in de 16 meter wordt Houtman getorpedeerd door een verdediger van Niekerk, de scheidsrechter legt de bal op de stip. Houtman neemt zelf de verantwoordelijkheid voor de penalty, hij schiet onberispelijk binnen en zet zo de ploeg van het Hogeland met 1-2 voor. Eigenlijk blijft de hele eerste in handen van de rood gelen, Niekerk heeft maar moeite om een vuist te maken en de kansen voor de Hogelandsters blijven komen en gaan. een Schot van Sil, de acties van Melvin, de rushes van Rick, niks valt binnen. wel blijft het opletten voor een tegenaanval van de thuisploeg, de lange bal die vaak gegeven wordt loopt tot dusver elke keer goed af. De rust nadert en de ploeg hikt tegen de 1-3 aan. Maar dan valt een lange bal wel goed, hij wordt nog tijdig weggewerkt maar een corner kan niet worden voorkomen. Corner komt hoog voor en in het duel gaan Nathan en spits van Niekerk omhoog. De spits van Niekerk springt tegen Nathan, niks aan de hand zou je zeggen. De scheidsrechter dacht hier anders over en bewees hiermee het dolende Niekerk een enorme dienst, de bal gaat op stip en dit buitenkansje wordt benut door de thuisploeg 2-2. Met een 2-2 stand gaan we de kleedkamer opzoeken tijd voor rust. Na de rust is het spelbeeld eigenlijk onveranderd, de Hogelandsters blijven het spel dicteren en Niekerk mag er veelal achteraan. In de 48e minuut komt er alweer een grote kans. Jildert weet de bal goed in de diepte te krijgen richting Mathijs Winkel, winkel trekt de bal teruggetrokken voor op Sil, Sil haalt uit maar de keeper weet goed te redden. Wederom zetten de mannen aan en via links over Simon en Melvin komt er een bal richting backline, Melvin weet de bal voor te geven en die voorzet komt op de hand van een verdediger, wederom een elf meter voor de ploeg van Coach Werkman. Houtman die daarjuist nog zijn penalty had verzilvert gaat dit varkentje ook gewoon wassen. Het schot komt! maar de doelman die zich ontpopt tot een ware plaaggeest voor de Hogelandsters haalt de bal er nog net met de voeten uit. De stand blijft gelijk en het Hogeland moet weer opzoek naar de aanval, de thuisploeg probeert ook met veel strijd de kansen te keren. het wordt nu moeilijker om te voetballen, de wedstrijd ontpopt zich in een waar voetbalgevecht waardoor Niekerk meer en meer in het spel komt. Na wederom een aanval van de Niekerkers komt de bal in de 16 meter, de spits komt in de 1 op 1 met Jildert. De spits is gretig opzoek naar de 11 meter en laat zich makkelijk vallen in dit duel, de scheidsrechter kent maar weer eens een penalty toe… deze kans laten de mannen van Niekerk niet onbenut en zo komen ze op een 3-2 voorsprong. Met een achterstand gaat het Hogeland verder in de wedstrijd, gelukkig laten de mannen zich niet gek maken en proberen de 3-3 te zoeken. Met ietwat meer opportunisme in het spel moet het tocht een keer goed vallen. in 74e minuut komt zo’n moment, Houtman weet de bal vanaf de rechterkant van het veld achterin de 16 meter te krijgen. En daar vindt hij Melvin, Melvin die de bal ineens op de pantoffel neemt schiet zo de 3-3 tegen de touwen. De mannen willen nog wel even in dit Baflo’s kwartiertje en gaan er nog even vol voor. En er komen kansen voor de 3-4 voorsprong. Marnik die zijn vrijetrap overzag gaan, Sil die zijn schot gepakt zag worden. De wedstrijd kan nog alle kanten opvallen als minuut 90 op het bord staat. En dan valt de bal aan de andere kant in het netje 4-3 voor de thuisploeg. Ongelofelijk zuur verlies voor een goed spelend Hogeland wat de pech en Scheidsrechter tegen zich had vandaag. De mannen hebben waarlijk gestreden voor wat ze waard waren en er alles aan gedaan om de punten mee te nemen richting Baflo/Warffum. Aankomend weekeinde spelen we weer een thuiswedstrijd! dan komt de JO19 van SJO De Marne richting Baflo.