Het Hogeland jo19 met zevenklapper langs Oosterparkers

Het Hogeland met zevenklapper langs de Oosterparkers

Opstelling SJO ’T Hogeland JO19-1: Daniel Dob – Simon Evenhuis – Wessel Bijsterveld – Jildert Dotinga – Rick Raat – Marnik Bolhuis – Lucas Bakker – Julian Houtman – Mathijs Winkel – Sil Bijsterveld – Nathan V.D. Veen.

Na de 2 overwinningen van de voorgaande wedstrijden was het Hogeland er afgelopen zaterdag alles aan gelegen om de stijgende lijn door te trekken. Het Hogeland mocht door deze 2 overwinningen zich nestelen op de 6e plek in de competitie. De tegenstander van afgelopen zaterdag de roemruchte Oosterparkers vonden we terug op de 11e positie. De ochtend begon anders dan voorgaande ochtenden. Waar normaliter iedereen fris en fruitig in de kantine komt gelopen rond kwart over 9, kwamen de meeste mannen maar moeilijk uit het mandje gekropen. Dit alles had er mee te maken dat de gebroeders Bijsterveld hun verjaardag hadden gevierd en daar was niet iedereen even ongeschonden uit de strijd gekomen. Tussen half 10 en kwart voor 10 was iedereen binnen en konden we ons gaan voorbereiden op de wedstrijd. Rond half 11 floot scheidsrechter Weening voor het begin van de wedstrijd. Ondanks de fysieke gesteldheid bij sommige spelers, beginnen de mannen zeer behoorlijk aan de wedstrijd. Er werd goed en dominant gestart, geduldig wordt er gekeken en gewacht tot er ruimtes gaan vallen waaruit we de Groningers de tikken willen uitdelen. Zo komt na 10 minuten spelen de eerste kans voor de thuisploeg. Rick Raat stoomt op aan de rechterkant en mag de voorzet geven, Nathan staat vogelvrij voor het doel maar helaas mist zijn inzet kracht en precisie zodat deze bal niet in het doel verdwijnt. De dominantie blijft en hierdoor mag ook Marnik het eens proberen, de middenvelder gaat zijn geluk eens beproeven met een uithaal van pak hem beet 30 meter. Het harde schot verdwijnt maar net naast het doel van de stadjers en het gevaar is eerst weer geweken. Dan is het in een mum van tijd een komen en gaan van grote kansen voor de rood gelen. Nathan met een schot op de keeper na een goede voorzet van Mathijs Winkel. De net in gekomen Melvin Brandsma wil de keeper verschalken met een schot maar hier weet de goalie een goed antwoord op te geven. Maar ook de Oosterparkers krijgen nog een kansje om de score te openen, een lange bal van achteruit is de solide staande verdediging van de thuisploeg in eerste instantie te machtig, en zo mogen de stadjers het eens proberen. De aanvaller krijgt de bal onder controle en mag eens vuren op de goal van Dob. Gelukkig was de poging niet al te best en kan Dob de bal gemakkelijk naast kijken. De wedstrijd sluipt richting de 43e minuut als dan toch nog de voorsprong komt voor de mannen van coach Werkman. Sil Bijsterveld wordt via een ingooi door Simon Evenhuis bereikt en mag na een goede loopactie de bal voorbrengen. De voorzet is laag over de grond en bereikt uiteindelijk Melvin, Melvin weet wel raad met dit buitenkansje en schuift de bal achter de doelman 1-0 voor Het Hogeland. Niet veel later zit de eerste helft erop en mogen de mannen de kleedkamer gaan opzoeken.
De 2e helft is nog geen 2 minuten oud of de eerste kans is er alweer voor de Hogelandsters. De bal komt na een goede voorzet van Mathijs voor het doel, Nathan staat op de juiste plek om de bal binnen te werken, maar het schot treft geen doel en zo blijft het 1-0. De duimschroeven worden nog eens extra aangedraaid door de thuisploeg. Sil mag er nog eens langs komen en perst er een voorzet uit, de voorzet waait richting doel en spat uiteen op de lat. Zal de voorsprong dan nog ruimer worden of komen de stadjers nog met een tegenaanval? Nee, de 2-0 komt er uiteindelijk wel. Mathijs Winkel die weer op de rechtsback positie staat mag een behoorlijk eind komen op de vijandelijke helft. Hij kan Melvin weg steken en die komt hierdoor 1 op 1 met de keeper, de doelman wordt omspeelt en het speeltuig kan zo in het lege doel geschoven worden. De 2-0 is binnen en nu lijkt het verzet van de Oosterparkers gebroken, en Het Hogeland wil nog wel even door! De 3-0 laat dan ook niet zo lang op zich wachten. Wat volgt is een snelle aanval die begint bij Julian Houtman die de bal op het middenveld ingespeeld krijgt en via Julian komt Sil aan de rechterkant in balbezit, hij vindt Nathan die een perfecte voorzet geeft op Melvin, Melvin mag de 3-0 maken en hierbij is zijn hattrick een feit. even later komt ook de 4-0 al op het bord. Deze keer komt de aanval vanaf links, Rick Raat mocht al een paar keer opstomen en nu komt hij in de zestien. Hij draait wat en krijgt de bal vervolgens voor zijn rechter, hij haalt verwoestend uit en schiet de bal snoeihard in de kruising een prachtig doelpunt! Het blijft een eenzijdige wedstrijd, de rood gelen blijven de aanval zoeken en de kansen komen en gaan. zo mag Nathan zijn geluk nog eens beproeven na een voorzet van Sil vanaf rechts krijgt Nathan de bal op een presenteerblaadje. Het geluk is nog niet aan de zijde van Nathan en de bal wordt geblokt, hierna krijgt Robin Hazekamp nog een kansje maar zijn inzet mist kracht. de 5-0 komt er wel voor de JO19, Melvin mag een heel eind komen diep op de helft van de Groningers. Hij weet de bal bij Nathan te krijgen, hij geeft de bal voor en daar staat Sil om de bal in het doel te werken. een evenaring van de eindstand van afgelopen weekeinde tegen FC Assen. Door deze ruime voorsprong laat het Hogeland de touwtjes nu iets vieren, en zo mogen de Oosterparkers er nog een keer uitkomen. Gelukkig staat de verdediging onder leiding van Wessel Bijsterveld goed opgesteld en zo kan de inzet tot corner worden verwerkt. Dit was toch even een momentje van alle hens aan dak, de bal komt gevaarlijk voor en wordt richting de eerste paal gekopt. Gelukkig staat Jildert Dotinga goed op te letten en kan hij de bal uit het doel koppen. Dan mag de thuisploeg weer denken aan aanvallen. De net ingekomen Lucas Bakker is nog opzoek naar zijn doelpuntje, en zet alles op alles om die treffer ook te krijgen. Via Marnik krijgt Lucas Bakker de bal, Lucas mag met de bal aan de voet erg ver in de 16 meter komen, de doelman komt er aangesneld maar in alle haast vergeet hij de bal te pakken. Lucas is niet zelfzuchtig en ziet Nathan vrij staan, de bal komt voor en Nathan werkt de bal binnen. En dan heeft Nathan toch nog zijn dik verdiende Goal te pakken, en zo komt de stand op 6-0. Er valt dan nog 1 doelpunt voor de thuisploeg, na een snelle ingooi van Nathan komt de bal bij Lucas, Lucas wurmt zich los maar is niet direct van zijn tegenstander af. Na veel kap en draai werk vindt Lucas toch een gaatje en dan weet je het wel, het schot wordt gelost en die dekselse Lucas Bakker heeft zijn goal te pakken. een 7-0 stand en ongelofelijk goed gespeeld en niks weggegeven de mannen mogen erg tevreden zijn. Na dik 90 minuten fluit de uitstekende scheidsrechter Jesper Weening voor het einde, en kunnen de handen in de lucht bij de rood gelen. wederom 3 punten voor de mannen, en ook wordt er een mooi sprongetje gemaakt op de ranglijst. Volgende week spelen we wederom een thuiswedstrijd, het inhaalduel tegen VEV’67 staat op het programma. we hopen jullie allemaal weer te zien in Baflo om 10:30 uur.