Het Hogeland jo 19 wint overtuigend in Assen

Het Hogeland wint overtuigend in Assen

Opstelling SJO ’T Hogeland JO19-1: Jildert Dotinga – Simon Evenhuis – Julian Houtman – Wessel Bijsterveld – Rick Raat – Marnik Bolhuis – Lucas Bakker – Robin Hazekamp – Mathijs Winkel – Sil Bijsterveld – Nathan V.D. Veen.

De Hogelandster beloften mochten afgelopen weekend een uitwedstrijd spelen, om 11:00 uur werd er vertrokken vanuit Baflo naar de Drentse hoofdstad. Aan de kant van de Hogelandsters ontbrak doelman Daniel Dob, hij was de afgelopen week ziek geweest en nog niet voldoende beter om mee te gaan. Gelukkig was Wessel Bijsterveld wel weer fit genoeg om aan de start te verschijnen.
Om exact 13:00 uur werd er afgetrapt in een winderig Assen. Het Hogeland had in de eerste helft het windje in de rug en wilde daar ook graag gebruik van maken, de ploeg wilde FC Assen graag direct in de eerste helft pijn doen. met het windje tegen zou het voor de Drenten toch moeilijker voetballen zijn. Energiek en vol power begonnen de mannen en dit resulteerde ook vrij snel in kansen. Door goed druk zetten van Mathijs winkel mag hij proberen om in de 16 meter te komen, hij kan de bal bij Sil brengen en Sil mag zo aantekenen voor de eerste kans. Het bekeken schot gaat voorlangs en de doelman mag een zodoende een doeltrap nemen. Niet veel later in de 11e minuut is het dan wel raak voor de rood gelen. waar FC Assen denkt aan een aanval verliezen ze de bal op het middenveld, Lucas weet de bal in de diepte te gooien richting de diepgaande Sil. Sil komt in de 1 op 1 met de doelman en faalt niet, hij werkt koelbloedig af en zo is de stand 0-1. De Hogelandsters willen doorzetten en zorgen dat de marge zo snel mogelijk wordt vergroot. Zo mag in de 14e minuut Rick opkomen aan de rechterkant, hij kan Sil bereiken en Sil levert een afgemeten voorzet af op het hoofd van Mathijs Winkel, Mathijs knikt de bal richting doel maar hij mikt net te hoog waardoor de bal over het vijandelijke doel gaat. De kansen volgen zich nu in rap tempo op. Rick Raat die als wingback vaak op mag stomen aan de rechterkant, mag nu helemaal doorlopen vanaf eigen helft naar het vijandelijke doel. Raat wil de keeper in de korte hoek verschalken maar hier is de Asser doelman op bedacht en verwerkt de poging tot een corner. Daarna gaat de voetbal wind een beetje liggen vanuit het rood gele kamp. FC Assen mag nu eens iets proberen, door een goede bal dwars door de defensie komt de bal tussen de defensie en de gelegenheids doelman Jildert. Jildert komt alla Manuel Neuer uit zijn doel gestormd en probeert de bal in veilige haven te schieten, hij raakt de bal net iets verkeerd waardoor de aanvallers van de Assenaren nu een schot kunnen lossen. De bal gaat richting doel maar gelukkig is daar Wessel om de bal ruim voor de lijn tot een corner te verwerken. De corner levert uiteindelijk niets op en zo blijft de stand 0-1. Na deze kans komt er een wissel aan, Mathijs Winkel verlaat het veld voor Melvin Brandsma. Vervolgens pakt Het Hogeland het initiatief weer en komt er wederom een kans, wat heet de 0-2 is in de maak. Na een aanval over de rechterkant komt de bal via Nathan terecht bij Robin, de nummer 10 ziet Sil helemaal vrij staan en speelt hem de bal in. Sil haalt verwoestend uit en tekent zodoende aan voor de 0-2. Niet veel later is het rust in Assen en mogen de mannen naar de kleedkamer met een dik verdiende 0-2 voorsprong.

In de 2e helft moet er eerst wat gewisseld worden, Simon heeft last en moet het veld verlaten, hij wordt vervangen door Mathijs winkel. Nu heeft Het Hogeland de wind tegen. FC Assen denkt nog heel even dat ze tij kunnen keren, dit is maar voor korte duur want de Hogelandsters delen de definitieve tik vrij snel uit aan de geel zwarten. Na een simpele terug speelbal op de keeper verslikt de keeper zich het balletje, Sil zet goed door en kan de bal veroveren en vervolgens mag hij de keeper omspelen en afwerken. De 0-3 is een feit! een mooie hattrick voor de aanvoerder van rood gelen. na de 0-3 lijkt er iets geknakt bij thuisploeg, het verlies lijkt voor hun nu onomkeerbaar maar de Hogelandsters willen nog wel even door. Zo volgen er nog een paar kansen voor de mannen van coach Werkman. Na een goede actie van Mathijs mag Lucas eens een balletje op goal schieten, het geluk is nog niet aan Lucas zijn kant want hij schiet voorlangs. Vervolgens krijgt Nathan nog een kans die voorlangs gaat en ook Sil mag na goed doorzetten van de vooruit geschoven Julian Houtman een schot lossen, ook deze kans gaat helaas voorlangs. De bal lijkt er niet meer in te gaan, ondanks alle kansen is het wachten op de 0-4 voor de ploeg uit Baflo/Warffum. Tot het moment dat Houtman omstreeks minuut 78 op het middenveld de bal krijgt van Marnik, Marnik behoud het overzicht en kan Houtman in alle vrijheid aanspelen. Houtman weet het speeltuig tussendoor te steken richting Melvin, het Balletje stuitert richting Melvin. Melvin kijkt 1x richting de goal en neemt de bal dan op de pantoffel, met een heerlijk schot valt de 0-4 in de linkerhoek binnen, werkelijk een heerlijke goal! De Drenten mogen de aftrap nemen maar ze hebben helemaal geen geloof meer in een goede afloop. Ook nu zijn ze onzorgvuldig in de passing waardoor Melvin na goed druk zetten de bal kan veroveren. Melvin mag de achterlijn halen en kan de bal voortrekken op de doorgelopen Lucas, Lucas mag met een mooie schuiver de 0-5 verzorgen en zo de overwinning nog meer glans toe brengen. Na deze 0-5 vindt het Hogeland het ook wel prima, de wedstrijd hobbelt naar het einde en de punten gaan mee in de tas naar het Hogeland. Toch gaat de ploeg uit Assen nog opzoek naar de eretreffer, die lijkt er ook te komen.. ineens kan de aanvaller van Assen doorbreken en komt oog in oog te staan met Jildert. Jildert blijf lang staan en tikt met zijn linkerhand de bal via de lat over het doel, een goede redding van de man die voor de wedstrijd nog hele kleine oogjes had. De corner die volgt is ook nog erg gevaarlijk, de bal komt voor en valt op de linkerkant van de 16 meter. de uithaal is bekeken en komt richting de verre hoek, gelukkig staat Houtman hier om de bal voor de lijn te pareren en om verder leed te voorkomen. Dit alles is het laatste wapenfeit van de wedstrijd, de Hogelandster winnen hun 2e wedstrijd op rij en stijgen naar de 6e plaats. We kunnen terug kijken op een goede wedstrijd waarin we wederom onszelf weten te belonen voor het goede spel. Volgende week komt het Groningse Oosterparkers richting Baflo! We trappen op 1 april (geen grap) om 10:30 uur af.