Het Hogeland verliest ondanks kansen regen in Assen.

Opstelling SJO ’T Hogeland JO19-1: Daniel Dob – Simon Evenhuis – Wessel Bijsterveld – Jildert Dotinga – Rick Raat – Marnik Bolhuis – Nathan V.D. Veen – Sil Bijsterveld – Mathijs Winkel – Melvin Brandsma – Yordi Bolhuis

De voetballers van de Jo19 hadden nog een duel in het verschiet, de ploeg mocht zich afgelopen woensdag opmaken voor het inhaalduel bij LTC in Assen. De avond begon al soepel toen Rick Raat in geen velden of wegen te bekennen was, Rick had namelijk niet goed begrepen waar we ons zouden verzamelen. Dit was in Baflo, maar Rick stond klaar in Warffum. Hierdoor kon trainer Werkman eerst nog richting Warffum om de rechtsback op te halen. Toen Rick op de achterbank zat kon de reis naar Assen starten. de ploeg was nogal gehavend, want we waren met precies 11 man door blessureleed konden Julian Houtman en Robin Hazekamp er niet bij zijn. Gelukkig waren er 11 man en konden de mannen om 19:30 uur aftrappen. Het Hogeland wilde direct het voortouw nemen en LTC naar achteren drukken. Dit lukt gelijk vrij goed, de ploeg deelt de lakens uit en speelt goed en beheerst in de eerste fase, zo mag onze razende reporter Jolanda al snel een kans noteren voor de rood gelen. Marnik die op het middenveld de bal krijgt van Wessel kan met een fijne pass Yordi bereiken, de pijlsnelle rechtsbuiten ziet een gaatje en haalt hard uit, helaas belandt de inzet in het zijnet. In deze eerste paar minuten zijn de Hogelandsters de betere ploeg en komen de gastheren uit de Drentse Hoofdstad er nauwelijks aan te pas. Zo mag het Hogeland naar hartenlust combineren. Middenvelder Sil krijgt de bal, hij speelt Yordi in die op zijn beurt weer Melvin weet te vinden, de voorzet komt en bereikt Nathan, het harde schot van Nathan is te keren door de goed opgestelde keeper en zo blijft het 0-0. De kansen blijken een voedingsbodem voor goed spel en hierdoor meer kansen. Het veldspel blijven we dicteren en de kansen komen en gaan. Marnik gaat het eens van afstand proberen, helaas is zijn inzet iets te hoog en gaat de bal over. Na een minuut of 27 mogen we dan de eerste kans voor de groen witten uit Assen noteren. Na een slippertje (een foute kaats) gaan de mannen uit Assen het eens proberen, een afstandsschot kan gemakkelijk naast gekeken worden door Daniel Dob. Na deze wake-up call gaan de mannen weer aan de aanval. Na een lange bal van achteruit die getrapt werd door Jildert komt Rick Raat aan de rechterkant in balbezit, hij trekt de bal voor. Wat daarna volgt is een scrimmage, inzet van Yordi geblokt, schot winkel wederom geblokt, Melvin tegen de keeper en uiteindelijk mag Yordi het nog eens proberen, maar hier is de keeper er goed bij en verwerkt de inzet tot een hoekschop. De SJO is veel beter maar beloont zichzelf hier nog niet voor, en hierdoor gaan we rusten met een 0-0 stand. In de 2e helft zien we toch 2 andere ploegen uit de kleedkamer komen, een rommelig begin is wat volgt in de eerste paar minuten. De thuisploeg gaat ietwat anders spelen en hoopt hierdoor zelf ook eens wat tikjes te kunnen uitdelen. Toch is het de ploeg van het Hogeland die de eerste kans weer mag krijgen na een corner, de corner die goed werd aangesneden door de Melvin komt op het hoofd van Jildert, Jildert zet zijn hoofd tegen de bal maar kopt net over het doel. De Hogelandsters blijven zoeken naar de goal. zo mag Simon vanaf links de voorzet eens geven de bal richting Sil wordt nog door een been aangeraakt en zo volgt een corner. De corner die nu getrapt wordt door Marthijs Winkel komt bij Yordi terecht ook deze kopbal treft geen doel en gaat net naast. Waar de Hogelandsters de kansen hebben komt halverwege de 2e helft de thuisploeg op 1-0, de bal van achteruit komt bij de spits en is het centrale duo van het Hogeland te machtig. De spits mag in de 1 op 1 komen en faalt niet… 1-0 voor LTC. Gelukkig is er nog tijd voor de mannen en ze zetten alles op alles om te scoren. De thuisploeg gaat zich ingraven en daarnaast gaan ze ook de bus parkeren. De rood gelen hebben de bal en spelen met steeds meer opportunisme in het spel. Helaas staan de mannen uit Assen vaak erg goed opgesteld dat er van echt gevaar niet meer sprake is. Er komt nog een aanval waarin Yordi pijlsnel weg is en onreglementair wordt neergehaald. Jildert die dit seizoen al bewezen heeft een mooie trap in de pootjes te hebben, gaat dit klusjes wel even klaren. Helaas voor Jildert gaat zijn inzet naast en mogen de mannen uit Assen een doeltrap nemen. Hier en daar komt het Hogeland nog voor de goal van LTC maar hier is ook de doelman van LTC vaak goed bij. de laatste kans op 1-1 komt nog in de 90e minuut komt er een corner, de corner wordt kort genomen en Melvin gaat zijn geluk beproeven met een schot, met iets te veel overtuiging gaat de bal over het doel en fluit de goed leidende scheidsrechter voor de laatste keer. 1-0 verliezen, van een ploeg die eigenlijk de hele wedstrijd lang heeft moeten tegenhouden. Met 0 punten zochten de mannen de kleedkamer. Aankomend weekeinde zijn de mannen vrij. Zullen zich op gaan maken voor de 2 laatste wedstrijdjes als jeugdspelers, te beginnen aankomende donderdag 25 Mei in de stad Groningen, dan wordt er om 19:30 uur afgetrapt tegen Lycurgus.