Het Hogeland jo 19 speelt gelijk op bezoek in Zevenhuizen

Opstelling SJO ’T Hogeland JO19-1: Daniel Dob – Simon Evenhuis – Julian Houtman – Jildert Dotinga – Rick Raat – Marnik Bolhuis – Sil Bijsterveld – Lucas Bakker – Melvin Brandsma – Nathan V.D. Veen – Robin Hazekamp.
In dit inhaal weekend stond voor de JO19 de wedstrijd tegen Zevenhuizen JO19 op het programma. om 11:00 uur werden de mannen op het complex in Baflo verwacht om vanuit daar de reis naar Zevenhuizen te maken. Aan de kant van de Hogelandsters ontbrak Wessel Bijsterveld, hij had nog wat last overgehouden van de wedstrijd tegen Roden. Gelukkig kon Thimo (JO17) die vorige week een prima indruk had achtergelaten wederom aansluiten. De tocht naar Zevenhuizen die ons dwars door het mooie westerkwartier leidde was net iets te lang, tegen 12:10 uur kwamen we de kleedkamer binnen. De mannen moesten zich snel omkleden zodat de warming-up nog goed uitgevoerd kon worden. Gelukkig was de scheidsrechter de moeilijkste niet en liet hij de wedstrijd 5 minuten later beginnen. De start van de wedstrijd was aan beide kanten rommelig. Het Hogeland probeerde te voetballen, maar door de felheid en het goede druk zetten van de thuisploeg werd dat ons behoorlijk lastig gemaakt. Gaande de wedstrijd vorderde kregen de Hogelandsters de wedstrijd onder controle. En zo kwamen er hier en daar toch wat mogelijkheden, dit resulteerde niet direct in grote kansen. Tot in de 23e minuut, Wing back Rick Raat was met een ongelofelijke rush bezig die hem in het strafschopgebied van Zevenhuizen leidde. Hierop moesten de verdedigers van de thuisploeg wel reageren en torpedeerde Rick met een onreglementaire tackel in 16 meter. De scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip te wijzen en zo mochten de Hogelandsters een strafschop nemen. Marnik zou het klusje klaren voor de rood gelen, maar de bal kwam na een bekeken schot op de paal. De scrimmage die volgt treft nog eens 2x de paal en dan kan Zevenhuizen de bal wegwerken, de stand blijft 0-0. Het Hogeland laat de kop niet hangen na de gemiste strafschop, en gaat verder met waar we mee bezig waren. Zo volgt in de 27e minuut de volgende kans. Melvin mag weer eens een actie maken aan de linkerkant hij trekt de bal voor op Robin, helaas zag Robin zijn bal geen doel treffen. Na een half uurtje spelen komen er de eerste wissel door, zo komen Mathijs Winkel en Thimo Postema binnen de lijnen voor Nathan V.D. Veen en Robin Hazekamp. Het spel blijft op en neer golven beide ploegen krijgen kansjes en de vraag is welke ploeg zal de ban gaan breken in deze wedstrijd. Het Hogeland heeft op basis van het veldspel en creëren van kansen de beste papieren om aanspraak te maken op een doelpunt. Want zo mag Sil Bijsterveld nog een schot lossen op het vijandelijke doel, de doelman heeft hier de nodige moeite mee en via zijn handen en de paal kan hij daarna de bal toch nog pakken. de grootste kans komt op naam van Lucas Bakker. Na een goede aanval die over veel schijven gaat komt de bal bij Lucas de nummer 10 mag verwoestend uit halen en plaatst de bal richting de hoek, maar de keeper heeft hier een antwoord op en weet de bal tot een corner te verwerken. De corner levert helaas niks op. De wedstrijd hobbelt door en rust is aanstaande. De Rood Zwarten uit Zevenhuizen doen dan nog een poging om verandering aan te brengen in de stand. De diepe bal die volgt valt pardoes tussen de defensie en doelman Dob. De rechtsbuiten is er als de kippen bij om aftewerken en hij laat doelman Dob kansloos. Zo komt de stand in de 45e minuut toch nog op 1-0. Direct na de aftrap is het ook rust en mogen de mannen aan de thee.
De mannen komen uitstekend uit de rust, het veld spel is prima en de drang om de stand weer gelijk te trekken is enorm bij de Hogelandsters. Zo mag aanvoerder Sil zijn geluk beproeven met een schot deze wordt gepakt door de keeper en verwerkt tot corner. De corner van Melvin komt gevaarlijk voor en bereikt Marnik, hij heeft de ruimte om uit te halen maar hij maait jammerlijk over de bal heen. Uiteindelijk komt de treffer er toch voor de Mannen van Coach Werkman. In 56e minuut mag Julian Houtman een vrije trap nemen, met een perfect balletje achterin het strafschopgebied bereikt hij Melvin. Melvin die de laatste weken goed in vorm is weet wel raad met dit buitenkansje en jaagt de bal tegen de touwen 1-1. De mannen willen door nu en zetten alles op alles om de 2-1 te maken. Het spel wordt nog dominanter en de 2-1 lijkt in de lucht te hangen. En die lijkt ook te komen! Mathijs Winkel mag weer in de diepte gestuurd worden en de pijlsnelle buitenspeler mag in 1 tegen 1 komen. De grensrechter stak hier een stokje voor, de scheidsrechter gaat mee in de waarneming van zijn assistent en de kans is verkeken. 2 minuten na dit moment zien we een identieke situatie maar nu aan de andere kant. Een diepe bal van Zevenhuizen bereikt een in buitenspel staande aanvaller, grensrechter Wessel Bijsterveld steekt gedecideerd de vlag in de lucht. De scheidsrechter die blindelings vertrouwen had in de grensrechter aan de andere kant laat hier doodleuk doorspelen. Hierdoor komt de ploeg uit Zevenhuizen op 2-1, helaas was er geen VAR want dit moment had ik graag nog even terug willen zien. Wederom blijven de mannen geloven dat het nog om te draaien is en die kansjes komen ook nog wel maar in de afwerking ontbreekt het ons aan nauwkeurigheid. Zodra de laatste 10 minuten aanbreken gooien de Hogelandsters het op een slotoffensief. Vanuit een 1-3-3-4 formatie moet een meer dan verdient punt nog wel te pakken. hierdoor komt er natuurlijk ook ruimte te liggen waar Zevenhuizen nog wat mee kan. Want ze komen er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar doelman Dob staat goed opgesteld en houdt soms met kunst en vlieg werk de 3-1 uit zijn doel. Voor het Hogeland wordt het pompen of verzuipen, de bal in de pot slingeren en dan moet het tocht een keer goed vallen. de ploeg mag in de 93e minuut een corner nemen, en ja hoor dan valt hij binnen! Marnik staat bij de 2e paal en kan de bal binnen schuiven 2-2 diep in de blessuretijd. Zelfs na de goal wil de scheids nog wel even door, in de laatste minuut krijgt Robin nog een enorme kans om 2-3 op het bord te zetten, maar zijn schot mist kracht. En zo mag de JO19 wederom een punt bijschrijven. Een wedstrijd waar we een dubbelgevoel aan overhouden. In principe mag je als je in de 93e minuut 2-2 maakt niet piepen, maar bij ons overheerst toch wel het gevoel dat we onszelf te kort doen met deze uitslag. Volgende week gaan de mannen in Baflo op jacht naar de eerste driepunter. We trappen af om 10:30 uur tegen de mannen uit Leek van VEV’67.