Het Hogeland jo19 en Roden delen de punten in boeiend duel

Het Hogeland JO19 en Roden delen de punten in boeiend duel.

Afgelopen Zaterdag (25 Februari) speelde de JO19 haar eerste thuiswedstrijd in Baflo. Na 2 weken van rust voor de mannen van coach Werkman kwam Roden JO19-2 op bezoek. De dag begon voor de mannen met het gebruikelijke ‘’kopke kovvie bie jo’tje’’ omkleden en vervolgens het veld op voor de warming-up. De voorbereiding was er alles aan gelegen om een goede start te maken aan de wedstrijd. En dit was ook wat de mannen deden. In de eerste 15 minuten van het duel pakte de Hogelandsters direct het initiatief en legde goed en verzorgd voetbal op de mat. De bal ging gemakkelijk van voet naar voet, ondanks de wind tegen kwam er veel dreiging richting het vijandelijke doel. Zo kon Rick Raat een aantal keer gevaarlijk door de laatste linie van de Drenten komen, ook Melvin wist een aantal keer gelanceerd te worden. Helaas resulteerde dit nog niet direct in kansen. Tot dat het Hogeland een corner mag nemen, de bal komt goed voor het doel en door koddige momenten voor het doel krijgt de verdediging de bal niet weg. Melvin maakt hier dankbaar gebruik van en hij mag de 1-0 tegen de touwen schieten! Met de verdiende 1-0 voorsprong verandert er wel iets tussen de witte kalklijnen, de Hogelandster ploeg lijkt de kluts een beetje kwijt. waar het de eerste 15 minuten vrij soepel liep is daar na de treffer nog weinig van te zien. Er wordt veel bal verlies geleden en we komen eigenlijk nauwelijks nog van de eigen helft af. Roden begint de regie over te nemen en komen steeds gevaarlijker voor het doel van doelman Dob. Met uiteindelijk desastreuze gevolgen. Via de flank komt roden er plots doorheen, de bal komt voor en wordt binnen gewerkt. Gelukkig stond de overigens uitstekende grensrechter Wouter V.D. Werf goed opgesteld en kon hij het leed voorkomen, de goal wordt geannuleerd en de Hogelandsters blijven op een 1-0 voorsprong. Het blijft helaas allemaal erg slordig aan de kant van de rood gelen, hierdoor laat de 1-1 niet lang op zich wachten na een goede diepe bal van achteruit wordt de defensie in de luren gelegd en na een afgemeten voorzet is het bij de 2e paal raak voor de ploeg uit Roden. Het Hogeland probeert zich te herpakken en probeert de wedstrijd weer over te nemen. Ook komen er wat wissels door en komen: Sil Bijsterveld, Robin Hazekamp en debutant Thimo Postema (JO17) binnen de lijnen en zij vervangen: Nathan V.D. Veen, Mathijs Winkel en Lucas Bakker. Het spel blijft stroef dit komt ook mede door de straffe wind die over het Bavvelder hoofdveld suist. De Drenten komen er nog 1x uit en mogen vlak voor rust dan ook nog aantekenen voor de 1-2. Een snoeihard schot is Dob in de korte hoek te machtig, en de achterstand is een feit. Niet veel later fluit de prima leidende scheidsrechter Dijkstra voor het einde van de eerste helft.
Het begin van de 2e helft is bijna identiek aan het begin van de 1e helft. De lakens worden weer uitgedeeld door de JO19, met het windje in de rug is het nu Roden wat met de rug tegen de muur staat. Klein smetje op geheel is dat Wessel Bijsterveld het veld moet verlaten met een nijpende pijn in de heup, gelukkig stond Lucas Bakker klaar om zijn plek in te nemen en konden we blijven doorgaan met ons spel. Het veld overwicht en het goede begin in de 2e helft maakt mogelijk dat stand weer gelijk getrokken wordt. Marnik krijgt op rechts de bal in bezit, de spelverdeler ziet Melvin in de 16 meter vrij komen. Hij krijgt de bal en verschalkt de keeper met een schot boven in het doel. We zijn weer helemaal terug in de wedstrijd, de ploeg dicteert de wedstrijd en ruikt nu de kans om het helemaal om te draaien. De voorsprong laat vervolgens niet lang op zich wachten en deze keer is Melvin de aangever, hij krijgt de bal voor het doel bij Sil die maar eens uithaalt en zo de 3-2 op het scorebord weet te schieten. Met nog een dik half uur te spelen is de voorsprong er voor de JO19 die hierna naarstig opzoek is om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Roden geeft zich nog niet gewonnen en herpakt zich en probeert weer naast het Hogeland te komen. via sluwe counters proberen ze de defensie te slim af te zijn, hierop weten Houtman, Bakker, Evenhuis en Dotinga vaak een goed antwoord te geven. Door het uitblijven van de treffer aan de kant voor het Hogeland komt Roden er nu ineens een keer door, de defensie heeft hier in eerste instantie een antwoord op maar kon de hoekschop niet voorkomen. Wat volgt is een gevaarlijke bal voor het doel van Dob en bal ligt op de lijn en wordt weg gehaald door de verdedigers. Tot ieders verbazing wijst scheidsrechter Dijkstra naar de middenstip, doelpunt 3-3. Ondanks de protesten en tevens het oordeel van grensrechter V.D. Werf negeren is de stand weer in evenwicht, de ploeg kan weer opnieuw beginnen. In de resterende tijd blijft het Hogeland het wedstrijdbeeld bepalen. Veel kansen volgen zo was er nog een enorme kop kans voor Jildert, Sil nog eens met een schot, Marnik vanuit de 2e lijn, maar het mocht allemaal niet binnen vallen. Ook de ploeg uit Roden blijft loeren op een counter kansje en komt er nog een paar keer uit maar dit resulteerde ook in niks. De grootste kan is er dan nog voor thuisploeg. Sil haalt hard uit vanaf een meter of 20, op dit schot heeft de keeper niet direct een goed antwoord meerdere Hogelandsters zijn er als de kippen bij om af te werken. uiteindelijk probeert Melvin de bal tegen de touwen te jagen om de driepunten gewoon in Baflo te laten blijven. Helaas staat er een verdediger op de achterlijn die de bal hard weg ramt. Even later vindt scheidsrechter Dijkstra het welletjes en fluit hij voor de laatste keer. Het eerste punt is binnen voor de JO19! Maar hier hadden het er 3 moeten zijn. De stemming na afloop is ietwat gelaten en eigenlijk overheerst het gevoel dat we er veel meer uit hadden kunnen halen. Aanknopingspunten zijn er genoeg en dus zien we volgende wedstrijd vol goede moed tegemoet! De mannen zullen zich aankomende week gaan voorbereiden op de uitwedstrijd tegen V.V. Zevenhuizen uit het gelijknamige dorp. We trappen af om 12:30 uur, We zien jullie graag voor een mooie AWAYDAY!