2023-09-09 SJO ’t Hogeland JO12 – STEO JO 12

2023-09-09

SJO ’t Hogeland JO12 – STEO JO 12

De eerste thuiswedstrijd van de JO-12 is afgewerkt. Onder zomerse omstandigheden was tegenstander STEO uit Stedum en Ten Post op het sportveld in Warffum aangekomen. Eigenlijk was het iets te warm om te voetballen, maar gelukkig werden er enkele extra drinkpauzes ingelast om de voetballers en voetbalsters wat te ontzien.
De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en men speelde elkaar prima aan. Met deze keer Nora in het doel moest ervoor gezorgd worden om geen doelpunten tegen te krijgen. Helaas viel al na een paar minuten spelen de eerste tegentreffer te noteren. De spits van STEO was onhoudbaar voor onze verdediging en liet met een prachtige solo iedereen zijn hakken zien. Zijn schot was onhoudbaar en dus stond het 0-1.
Ondanks het feit dat onze ploeg als leeuwen stond te vechten, bleek de speler van STEO in de eerste helft niet te stuiten. Pas na de stand van 0-4 werd hij moe en was men in staat om hem met vereende krachten tegen te houden. Het JO-12 team zijn slow starters en moet telkens even op gang komen en liet dit ook deze keer zien. Naarmate het spel vorderde kwam men steeds beter voor de dag.
Nadat er enkele wisselingen waren doorgevoerd kwam Mark op de laatste man positie te staan en wist hij menig aanval succesvol af te slaan. Het betekende ook dat men meer en meer aan aanvallen toe kwam. Na een onderschepping soleerde Elwin richting het vijandelijke doel. Op het juiste moment ging de rechts midden en geslaagde combinatie aan met Robyn die hierna Elwin alleen voor de keeper wist te zetten. Elwin rondde de kans uiterst koel af en schoot de verdiende 1-4 tegen de touwen. Een verdiende eretreffer.
STEO schrok even op en zette opnieuw aan wat ook gelijk een doelpunt opleverde zodat de ruststand 1-5 werd.
Na de pauze ging het spel gelijk op. De doelpunten vielen echter wat eenzijdig slechts aan een kant zodat de eindstand uiteindelijk 1-10 werd. Toch was het spel van de JO-12 prima om te zien en mag men trots zijn op het vertoonde spel. De coach was dit in ieder geval wel en ook enkele ouders waren dolenthousiast zodat de wedstrijd met een ijsje werd beloond.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *