16-09 ’t Hogeland JO8 – Bedum JO8

’t Hogeland JO8 – Bedum JO8

Het team van JO8 maakt de laatste tijd veel doelpunten, maar krijgt ook erg veel doelpunten tegen. Er valt dus qua organisatie verdedigend nog wel wat te verbeteren. Toch mag het de pret niet drukken, want een doelpunt maken is altijd weer een geweldige ervaring.
Deze keer moest er gevoetbald worden tegen de spelers uit Bedum. Vanaf de aftrap was goed te zien dat de Bedumers al iets langer met elkaar spelen, men was gewoonweg net even beter georganiseerd. Toch was het de thuisploeg die beter uit de startblokken kwam. Na een geslaagde combinatie mocht Levi alleen op het doel aflopen. Zijn ziedend schot was onhoudbaar en vloog met een rotgang onhoudbaar voor de keeper tegen de touwen. Met de 1-0 voorsprong op zak werd de bal opnieuw afgetrapt en stond het binnen tien seconden ook al 1-1.
De jongens waren nog druk de voorsprong aan het vieren en dus konden de Bedumers vanaf de aftrap gelijk door de niet aanwezige verdediging heenlopen om de gelijkmaker aan te tekenen. De strijd tussen beide team ging in de fase hierna gelijk op, met kansen voor beide teams.
Nog vrij onverwachts nam de thuisploeg opnieuw een voorsprong. Na een aanval kwam de bal voor de voeten van Wessel, die met een ziedend schot wederom de doelman wist te passeren. Ook deze keer was Bedum niet onder de indruk en al vrij snel was het wederom gelijk. De gasten uit Bedum gaven daarna nog wat gas bij en stoomden al snel door naar een 2-4 voorsprong.
Na de time-out volgeden wat wisselingen en leek het eerst vrij goed te gaan. Een treffer van de thuisploeg werd om onduidelijke redenen afgekeurd en aangezien de tegenpartij wel wist te scoren stond het even later 2-5.
Toch gaf men niet op en bleef men manmoedig de aanval zoeken. Na een werkelijk prachtige combinatie tussen Mattias en Senn wist laatstgenoemde alleen voor het doel het hoofd koel te houden en schoof hij netjes de 3-5 in het doel. Alleen al het juichen van Senn bezorgde menig ouder een lach op het gezicht, want met erg veel enthousiasme werd het doelpunt bijgeschreven op zijn conto.
In de pauze werd een lekkere beker ranja leeggedronken en volgden nieuwe instructies en een keeperwissel. De pauze had echter een desastreuze uitwerking op de concentratie van de thuisploeg, want al na drie seconden werd er opnieuw gescoord door de gasten.
De mannen van het Hogeland sputterden nog een beetje tegen en nadat Senn op de solotoer op het laatste nippertje toch nog via een omweg Levi voor het doel wist te bereiken was het opnieuw raak. Levi kapte zijn directe tegenstander uit en haalde kort en krachtig uit. De achterstand van 4-7 gaf nog reden tot enige hoop, maar werd al snel de grond ingeboord.
Bedum was in de navolgende fase ontketend en scoorde er lustig op los. Ondanks goed keeperwerk van Mattias bleek het onbegonnen werk om alle schoten tegen te houden. Bij de stand 4-13 vond de scheidsrechter het dan ook welletjes en was de eindstand bereikt.
Penalty’s moesten de eer van de thuisploeg redden en met het schreeuwen van deurtje open en deurtje dicht werd de penalty serie in ieder geval el een prooi voor de Hogelandsters.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *