Winsum JO12-3JM – SJO ’t Hogeland JO12-1JM

Een nieuw seizoen, een nieuw begin. De jongens en meisjes van het JO-12 team waren er afgelopen zaterdag in Winsum in ieder geval klaar voor. Ook het weer zag er prima uit, met een heerlijk aanwezig zonnetje. De coach had er meer problemen mee, want trainer Buma moest beginnen met een fantasie-opstelling.
Al snel in de wedstrijd bleek de keuze voor Chanoa in het doel een prima zet te zijn want onze keepster was in de begin minuten vrijwel onpasseerbaar. Zowel met de handen als met de voeten wist ze nagenoeg elke doelpoging onschadelijk te maken.
Al snel werden de aanvallen van de Winsumers steeds dreigender en een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Nadat er een bal voor het eigen doel werd langsgespeeld kwam het in de voeten van de spits van Winsum terecht. De uithaal was hard en geplaatst en Chanoa kon deze keer geen redding brengen, ook al zat ze er nog knap bij.
Na dit bevrijdende doelpunt nam de druk op het doel van de Hogelandsters alleen maar toe. De spelers hadden het moeilijk om elkaar goed aan te spelen en er was sprake van eenrichtingsverkeer. Gelukkig was ook de keuze van de laatste man goed gekozen, want Nora hield zo ongeveer in haar eentje samen met Thomas en Leiza elke aanval tegen. Toch kon men niet voorkomen dat door een misverstand in de achterhoede een tweede doelpunt viel.
Daarna ging het snel en in de periode hierna vielen ook doelpunt 3, 4 en 5. Na het vijfde doelpunt was er echter ineens een ommekeer en werd het spel van de rood gelen per minuut beter. Eerst zagen we een prachtige solo van Daniël langs de linkerflank en vlak daarna mocht ook spits Ramon zich laten zien met een hard schot op het doel van de tegenstander. Helaas stond de keeper op de juiste plek.
Het ging nu gelijk op en de uitvallen van SJO werden steeds frequenter en gevaarlijker. Toch wilde het doelpunt niet vallen, want de keepster van Winsum wist telkens weer een aanval onschadelijk te maken. Hint aan de coach was dan ook om te gaan werken aan de afwerking.
Ondertussen wisten de Winsumers opnieuw te scoren en ook een zesde treffer aan het totaal toe te voegen. Al stond deze treffer wel ter discussie, want ondanks een duidelijk hoorbare wekker werd er niet afgeblazen en kon men eigenlijk na het verstrijken van de tijd tot scoren komen. De spelers bleven echter keurig rustig en accepteerden het doelpunt zonder veel problemen.
Na de pauze werd er wat geschoven in de opstelling en schoten de Hogelandsters uit de startblokken. Winsum liep zich nu vaak stuk op een massieve verdedigingsmuur en de roodgelen sloegen in de eerste de beste counter genadeloos toe. Na een knappe combinatie tussen Robijn en Elwin wist laatstgenoemde via een imposante solo de achterlijn te halen. In paniek werd er verdedigd, maar de bal kwam daarna voor de voeten van Yfke die niet lang hoefde na te denken en met een strak schot in de hoek de eretreffer op het scorebord wist te noteren.
Dit gaf de burger moed en beide ploegen waren nu aan elkaar gewaagd. Het spel van beide ploegen was nu van hoog niveau en de combinaties werden aaneen geregen, doelpunten bleven echter uit. Met nog ongeveer tien minuten te spelen scoorde de thuisploeg uiteindelijk toch. In de periode hierna bleven grote kansen uit en pas in de allerlaatste minuut moest Chanoa nog een keer de bal uit de touwen plukken voor de uiteindelijk eindstand van 8-1.
Ondanks de nederlaag liepen spelers, ouder en vooral coach trots over het veld. Voor een eerste wedstrijd was dit een geweldig begin en het getoonde spel laat hopen op verbetering en meer doelpunten. Deze keer was de tegenstander gewoonweg te goed. Volgende week kan men strijden op eigen veld tegen STEO. Eens kijken of men dan de eerste punten van het seizoen kan binnenhalen.