verslag wedstrijd jo 13 zaterdag 4 februari

DVC-Appingedam JO13-2 vs SJO ’t Hogeland JO13-1JM

Om 09:30 uur verzamelen op de parkeerplaats in Warffum en op naar Appingedam.
Aangekomen in Appingedam mochten wij spelen op het hoofdveld. De grasmat en het weer
daar was dik in orde.
De selectie was vandaag nog niet compleet, dit mede door ziekte en blessures. Dus vandaag
moesten Melanie, Aniek, Eva, Anouk, Romy, Nora, Ellemieke, Julia, Tessa, Noel, Dylan, Hugo, Thijs,
Jasper en Mylan de klus klaren.
De eerste wedstrijd op een groot veld, 11 tegen 11. Dat is wel even wennen na een half jaar op half
veld. Van lichte gezonde spanning was wel sprake bij een aantal.
Na de warming-up en bespreking floot de scheidsrechter om 10:45 uur voor het beginsignaal.
De eerste 15 minuten was de thuisploeg de sterkste ploeg en SJO vooral zoekende naar de juiste
posities. Mede door de gehele verdediging en goed keeperswerk van Ellemieke kwam Appingedam
niet tot scoren.
SJO kon elkaar steeds makkelijker vinden en er kwamen kansen. Melanie was dichtbij een goal na
knap passeerwerk maar de bal rolde net langs de verkeerde kant van de paal.
Appingedam kwam toch op voorsprong door een schot waarbij de bal in de verre hoek kwam.
Met een 1-0 stand gingen we rusten.
De 2e helft was een kopie van de 1e helft. Appingedam was de sterkere en dat resulteerde uiteindelijk
ook in de 2-0 voor de thuisploeg. SJO liet de koppies niet hangen en bleef op jacht gaan naar de
aansluitingstreffer. Er kwamen wat kansen maar het geluk zat niet mee. De vermoeidheid sloeg toe,
wat niet geheel onverwacht is maar toch bleef SJO volhouden. Vlak voor tijd nog een scrimmage
voor het doel van SJO en de bal rolde het doel in: 3-0. Hierbij bleef het want na de aftrap was het
gelijk afgelopen.
SJO mag ondanks het verlies terugkijken op een goede pot voetbal waarin veel geleerd is en dat
zeker wordt meegenomen naar de volgende wedstrijd en dat is op zaterdag 11 februari in Baflo om
09:00 uur tegen FC Lewenborg JO13-3.
Peter bedankt voor het vlaggen.
Ouders, opa’s en oma’s bedankt voor jullie support en graag tot de volgende wedstrijd