Marum JO14-1 – SJO ’t Hogeland JO14-1 02 maart 2024

Met een nagenoeg complete selectie mochten de jongens en meiden van jo-14
aantreden in Marum. Aangekomen op het complex van Marum liepen wij tegen het probleem aan wat eigenlijk het hele seizoen al speelt bij uitwedstrijden: geen kleedruimte beschikbaar voor de dames.
Hierdoor viel de warming-up deels in het water maar dat mocht de pret niet drukken in het lentezonnetje.
Na 2 nederlagen werd het wel tijd voor een overwinning. Er was besloten om dan ook 4-4-2 te gaan spelen ipv het gebruikelijke 4-3-3.
De eerste 10 minuten na het eerste fluitsignaal was wat aftastend van beide kanten en er kwamen voor beide teams wat kansen. Het vizier stond aan beide kanten nog niet op scherp of er stond een keeper in de weg. Naarmate de wedstrijd vorderde werd SJO sterker en kwam men steeds vaker voor het doel.
Dit resulteerde in de 18e minuut in een goal voor SJO. Noel werd de diepte ingestuurd en maakte koelbloedig af.
Dit was een heerlijke opsteker voor het team en men voelde dat er meer in zat.
De druk bleef hoog en door een scrimmage voor de goal van Marum tikte Mylan de bal in de 28e minuut binnen.
2 minuten later werd het zelfs 0-3. Wederom was het Noel die de bal achter de keeper van Marum tikte. Vlak voor rust kwam Marum terug in de wedstrijd waardoor we gingen rusten met een 1-3 voorsprong.
In de 2e helft gingen de jongens en meiden van SJO door met datgene wat ze in de 1e helft voornamelijk deden namelijk: de druk op de tegenstander opvoeren.
Dat ging uitstekend want het was nu Jasper die in de 40e minuut de bal achter de keeper van Marum schoot.
3 minuten later scoorde Marum weer. Hierop werd vanaf de kant besloten om wat wisselingen in de verdediging door te voeren. Dit leek prima te werken want Marum kwam niet of nauwelijks meer tot een aanval. Aan de andere kant kreeg Jasper het op zijn heupen in de 55e minuut en maakte zijn 2e goal.
Dit was de genadeklap voor Marum. Ze kwamen niet meer aan voetballen toe en er werden steeds meer overtredingen door hun gemaakt.
Dit resulteerde in de 70e minuut in een strafschop voor ons team doordat Joan binnen de 16 ondersteboven werd gelopen. Noel nam plaats achter de bal en schoot de bal strak in de kruising 2-6.
Dit was ook gelijk de laatste actie van de wedstrijd want de scheidsrechter floot voor het einde van de wedstrijd.
Eindelijk weer een overwinning voor Vincent, Aniek, Joan, Anouk, Dylan, Erben, Eva, Ferdy, Hugo, Ignacio, Jasmijn, Jasper, Julia, Melanie, Mylan, Noel, Romy, en Tessa.

Volgende wedstrijd is op 09-03 om 10:30 uur thuis tegen Nieuw-Roden JO14-2