Helaas liggen de competities in het amateurvoetbal voorlopig nog stil. Op dit moment is het nog onduidelijk wanneer er weer gestart kan worden. Half januari volgt er een besluit over de vorm waarin de competities worden hervat. Omdat er in ieder geval de komende weken niet gevoetbald wordt, worden er in december ook nog geen indelingen voor de jeugd gepubliceerd.
De Teamindex, die is gekoppeld aan de spelers die in het bondsteam zitten, wordt berekend op het moment dat duidelijk is hoe de herstart van de competities in het amateurvoetbal eruit gaat zien. Wanneer we weer gaan voetballen, moeten er veel wedstrijden opnieuw worden ingepland. De actuele wedstrijdplanning wordt weer zo spoedig mogelijk zichtbaar gemaakt als bekend is wanneer de competities worden hervat.

Half januari besluit over vorm waarin competities worden hervat
 
De coronamaatregelen die zijn afgekondigd op 14 december hebben ook gevolgen voor de plannen rondom de herstart van de competities in het amateurvoetbal. Van alle scenario’s die eerder zijn gecommuniceerd in ‘Plan B’ liggen er voor de seniorencompetities daarom nog twee op tafel: De huidige competities opdelen in halve poules waarbij er alsnog een hele competitie wordt gespeeld of het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft. Een definitieve keuze voor een van deze scenario’s en de concrete uitwerking ervan zal pas na de persconferentie van 12 januari bekendgemaakt kunnen worden. Dit geldt ook voor het vervolg van de diverse jeugdcompetities.

Deze nieuwsbrief is de laatste van een bijzonder voetbaljaar. Laten we hopen op een gezond en prettig 2021 met vele sportactiviteiten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *