Zaterdag 5 november, jo 19 pakt eerste punt

JO19 pakt het eerste punt

SV Lycurgus JO19-2 – SJO ’t Hogeland JO19-1
Opstelling: Daniel Dob – Simon Evenhuis – Julian Houtman – Lucas Bakker – Jildert Dotinga – Wessel Bijsterveld – Sil Bijsterveld – Marnik Bolhuis – Mathijs Winkel – Nathan van de Veen – Robin Hazekamp

Afgelopen zaterdag speelde de JO19 de tweede wedstrijd van deze competitie. Na de teleurstelling van vorige week waren de mannen zaterdagochtend weer fris, fruitig en vol goede moed om een goed resultaat te gaan halen. Dit alles moest gaan gebeuren op Sportpark West-end in de stad Groningen.
Door de afwezigheid van Rick Raat (ziek) moest Coach Werkman vlak voor vertrek nog puzzelen. Deze puzzel was met wat hulp van Julian Houtman snel opgelost en Lucas bakker nam de plek in de verdediging over. En zo kon er begonnen worden aan de wedstrijd.
Het begon allemaal vrij desastreus voor de Hogelandsters, Binnen 3 minuten lag de bal al achter doelman Dob. Via een afstandsschot liet de aanvaller van Lycurgus de Goalie kansloos en stond de 0-1 heel snel op het bord. De rood gelen hadden het moeilijk in de eerste fase van het duel, de stadjers legden behoorlijk wat strijd en knap combinatie spel op de mat in de eerste 10 minuten. Het Hogeland had het hier enorm lastig mee maar na verloop van tijd kwamen de mannen steeds beter in de wedstrijd. Dit resulteerde uiteindelijk ook in kansen, Wessel kreeg diep op de helft van Lycurgus de bal en haalde maar eens uit, de keeper stond goed gepositioneerd en kon de inzet keren. Hierdoor kregen de Hogelandster beloften een boost en namen geleidelijk aan de regie over. Het veld spel werd beter en beter en ook kwamen er kansen. Na een snelle uitbraak aan de rechterkant kon wingback Jildert de bal voor slingeren. Na slecht uitverdedigen van Lycurgus kreeg Jildert die snel voor het doel was gekomen de bal op een presenteer blaadje, helaas deden de benen niet wat hij in het hoofd had en maaide hij de bal half richting goal en daardoor makkelijk te pakken door de Keeper. De mannen zetten nog maar een keer weer aan en ruiken de kans om Lycurgus pijn te doen. Mathijs winkel kreeg de volgende kans, hij sneed weer eens als een warm mes door de boter en kwam in een 1 op 1 met de keeper. Maar de grensrechter stak nog voor dat mathijs kon afdrukken zijn vlag in de lucht.. kans verkeken. Ook Lycurgus doet dan weer wat terug en komt na goed combinatie werk in de zestien van het hogeland. Doelman Dob keek in alle rust het lobje over zijn doel en kon de bal achter het doel weg halen zodat hij de doeltrap kon nemen. Na de kans voor Lycurgus weet het Hogeland weer de weg richting het vijandelijk doel te vinden. Zo krijgt Nathan een kans op een voorzet van Sil, helaas treft ook deze inzet geen doel. Om wat extra druk te zetten op het wankelende Lycurgus werden er 3 wissels doorgevoerd: Jamesly, Patrick en Melvin komen het veld in en Robin, Simon en Winkel verlaten het strijdtoneel. Iets voor rust komt er nog 1 kans voor de Hogelandsters via een diepte bal van Wessel kan Melvin gelanceerd worden richting het doel. In de loopactie wordt Melvin behoorlijk getorpedeerd door de rechtsachter van Lycurgus. De scheidsrechter zag er geen overtreding in en maande Melvin om op te staan. Niet veel later was het tijd voor thee en konden beide ploegen de kleedkamers gaan opzoeken.
Na de rust kwamen er nog wat wisselingen bij de rood gelen, zo moesten de gebroeders Bijsterveld met wat last het veld verlaten. En moest er ietwat geschoven worden om dit op te vangen.
Opstelling 2e helft: Daniel Dob – Simon Evenhuis – Julian Houtman – Lucas Bakker – Patrick Janssen – Jildert Dotinga – Nathan Van De Veen – Marnik Bolhuis – Jamesly Smit – Mathijs Winkel – Melvin Brandsma

In de tweede helft wordt de wedstrijd harder, veel duels moeten worden uitgevochten en het spel speelt zich veelal af op en rond het middenveld. Tot plots na een minuut of 10 gespeeld te hebben gaat Lycurgus het maar eens van afstand proberen. De bal spat uiteen op de lat en iedereen die de rood gelen een warm hart toedraagt kan opgelucht ademhalen. Het blijft een ongekend harde 2e helft waar er voor elke bal en elke meter geknokt moet worden. Het Hogeland moet de aanval vooral zoeken uit snelle counters en omschakelingsmomenten. Rond de 60e minuut lukt dit dan en kan via een bal achter de laatste linie van Lycurgus Mathijs in stelling gebracht worden. De gelegenheidsspits is voor niemand te achterhalen en kan op de keeper af stormen, helaas is in de 1 tegen 1 de keeper de winnaar en blijft het 1-0 voor de Groningers. Maar dan eigenlijk uit het niets is het dan wel raak voor de mannen van Coach Werkman, door een fout in de opbouw van Lycurgus krijgt Marnik de bal in bezit na een paar stappen gezet te hebben ziet hij zijn kans schoon en verschalkt de keeper met een bekeken schot. de verdiende gelijkmaker is er! maar de mannen willen meer en proberen met man en macht om er nog meer uit te halen. De kansen blijven aan beide kanten schaars het blijft een waar voetbal gevecht wat beide kanten op zou kunnen vallen. Het Hogeland krijgt nog 2 grote kansen op 1-2 zo kon Mathijs nog een schot lossen die jammerlijk voorlangs vloog en ook Robin had nog een klein kansje waar het geluk niet aan onze zijde was. Na exact 90 minuten floot de prima leidende scheidsrechter voor het laatst en mogen de mannen hun eerste punt bijschrijven. Iedereen was het er wel over eens dat 1-1 een terechte uitslag was maar als het Hogeland iets meer geluk had gehad had het misschien nog heel stiekem de 3 punten kunnen meenemen, maar dat mocht niet zo zijn. De mannen zochten moe maar voldaan de douches op. De mannen hebben laten zien dat alles mogelijk is zolang je er maar voor blijft werken! De mentaliteit en strijdlust is iets waar we erg tevreden over kunnen zijn. Corenos kan voor aankomende Zaterdag de borst alvast nat maken! Want Het Hogeland komt er weer aan !