Wedstrijdverslag jo19 zaterdag 29 oktober

JO19 doet zichzelf tekort in de eerste competitiewedstrijd

SJO ’t Hogeland JO19-1 – Engelbert JO19-1
Opstelling: Daniel Dob – Simon Evenhuis – Julian Houtman – Rick Raat – Patrick Janssen – Wessel Bijsterveld – Sil Bijsterveld – Lucas Bakker – Mathijs Winkel – Nathan van de Veen – Marnik Bolhuis

Nu de bekerfase achter de rug is mogen de mannen van de JO19 starten aan de 1e fase Competitie. De voorbereiding op deze wedstijd werd bestempeld als erg goed! En vol vertrouwen togen de mannen richting ons eigen sportpark Westervalge in Warffum om de wedstrijd te spelen.
De wedstrijd begon, en de mannen van coach Werkman kwamen goed uit de startblokken. Engelbert werd goed onderdruk gezet en het spel werd goed en verzorgd gespeeld. Dit resulteerde ook al snel in kansen. Na dat de bal op het middenveld gemakkelijk van voet naar voet ging was het Wessel Bijsterveld die Mathijs winkel de diepte in kon sturen. De pijlsnelle linksbuiten kon zonder achterhaald te worden richting het vijandelijke doel, maar helaas ging zijn snoeiharde schot voorlangs.
De Hogelandsters roken bloed en bleven Het spelbeeld bepalen. Kort na de kans die Winkel had mocht hij nu aanleggen voor een hoekschop. De bal werd goed voor de pot geslingerd en kwam voor de voeten van aanvoerder Sil Bijsterveld die zonder nadenken de bal richting doel schoot maar wederom kwam de bal niet in het net. Direct na de doeltrap stonden de mannen alweer voor het doel van Engelbert. Een fout in de opbouw zorgde ervoor dat de bal over de zijlijn ging en Simon Evenhuis mocht ingooien, dit deed de linksachter snel en goed waardoor hij Sil kon bereiken. Sil kon door een goede loopactie zich los wurmen bij zijn tegenstander en een schotje lossen. Hierin was de keeper een sta in de weg en kon de bal makkelijk pakken.
Dit alles speelde zich af in de eerste 10 minuten van de wedstrijd. En dan was de koek nog niet op! De grootste kansen volgden zich in rap tempo op. Nathan van de Veen met een bal op de keeper, Marnik die zijn schot gekeerd zag worden door de keeper, en ook de voorzet die wederom van Marnik kwam werd nog niet door de laatste man weggehaald waardoor Winkel niet kon binnentikken. Hierna volgde een drie dubbele wissel. Jildert, Robin en Jamesly kwamen binnen de lijnen en zij kwamen binnen de lijnen voor: Simon, Marnik en Nathan.
Na deze legio kansen voor de Hogelandsters ging de storm ietwat liggen. Hierdoor kon nu Engelbert ook eens denken aan aanvallen. Een goede lange bal van achteruit was te machtig voor onze defensie en ploft tussen de laatste linie en het doel van Daniel Dob. Door het goed uitkomen van doelman dob kwam de spits onderdruk en lobde de bal over het doel. De rest van de eerste helft bleef rustig. Het Hogeland kwam er niet altijd meer uit en ook Engelbert wist niet door de laatste linie van de Rood gelen te komen. Na 45 minuten en een beetje vond scheidsrechter Schierbeek het welletjes en floot voor de rust.
Na de rust kwam er een ander Hogeland uit de kleedkamer. Het frivole aanvalsspel van de eerste helft was niet meer aanwezig en de ploeg uit Engelbert kwam steeds gevaarlijker voor het doel van doelman Dob. Het spel speelde zich veelal af op en rond het middenveld tot dat Engelbert snel de bal de diepte in kon sturen. Grensrechter Bolhuis stak gedecideerd zijn vlag in de lucht maar dit werd weggewuifd door de scheidsrechter. Wat hierop volgde was een 1 tegen 1 met de spits van Engelbert en doelman Dob. Dob rende met zen hele hebben en houden uit zijn doel, de spits maakt hier dankbaar gebruik van en vond de doelman op zijn weg. Waarschijnlijk lijdt de spits van Engelbert aan de vallende ziekte en ging gretig over het been bij Dob. De scheidsrechter trapte erin en legde bal op stip. De strafschop ging er in eerste instantie in, maar door te vroeg in lopen moest de strafschop over. Helaas vloog deze ook binnen en kwam de stand op 0-1.
Het Hogeland probeerde het spel weer op te pakken maar dit ging moeizaam. De mannen hadden het lastig en konden elkaar nog moeilijk vinden. Ook Engelbert had weinig te melden de aan het front de lange ballen die ze achter de defensie wilden leggen kwamen er niet door, dit ook dankzij uitstekend werk van het centrale duo: Houtman en Raat.
Maar dan gaat het ineens snel. Engelbert komt diep op de helft van het Hogeland de net ingevallen speler heeft even ruimte en haalt hard en laag uit 0-2. Hierdoor lijkt er iets geknakt bij de Hogelandsters en even later valt ook op identieke wijze de 0-3 binnen. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd komt dan nog van Nathan van de Veen. Hij haalt bekeken uit maar ziet zijn bal op de lat belanden.
Na afloop was de teleurstelling groot bij de Hogelandster beloften. een wedstrijd met 2 gezichten werd uiteindelijk zuur verloren en de manier waarop dit tot stand kwam was erg teleurstellend. De blik zal wel weer vooruit moeten want volgende week staat Lycurgus uit op het programma. De mannen zullen er volgende week alles aan doen om de punten mee te nemen richting Baflo en Warffum om zo uitzicht te krijgen op de plek waar we graag willen staan.