Verslag zaterdag 17 februari ’18

SIOS JO-11-2 – SJO t’Hogeland JO-11-1

Zaterdag 17 februari was het eindelijk weer zover, de JO11-1 mocht weer het veld op.

Om 09:00 uur tegen Sios JO11-2, ondanks de vorst, ging deze pot wel door. In tegenstelling tot veel andere wedstrijden die afgelast werden omdat de velden bevroren waren.

Na het verlaten van de heerlijk warme kleedkamer betreden we het nog witte veld, met 6 man en 1 vrouw sterk. Geen wissels, dus geen kleumende spelers langs de lijn bij ons. Een beetje rust voor de leiders omdat ze zich niet druk hoeven te maken over het wisselbeleid!

Sommige spelers liepen erbij alsof het volop zomer was, andere als eskimo’s. Heerlijk om te zien.

De scheidsrechter fluit, en de wedstrijd begint. Bijna onmiddellijk zetten we de tegenstander onder druk en spelen we op hun helft. Een paar kansen maar nog geen treffer. Maar ondanks dat we goed opgesteld staan, klopt er iets niet: er staat steeds een tegenstander vrij. Gelukkig beschikt 1 van de leiders, Jaap-Jan over een scherpe blik en kan goed rekenen, want de tegenstander staat met 8 spelers in het veld, en dat is er eentje te veel. Het blijkt geen opzet te zijn, maar een telfoutje. Kan gebeuren, de leider van de tegenstanders is ziek en een ouder doet zijn best om het team te leiden.

We gaan verder. Het valt tegen, de grond is keihard en grip is ver te zoeken. Soms lijkt het wel kegelen. Maar goed dat is voor iedereen gelijk.

De eerste helft had verder weinig met voetbal te maken. Het was meer blij dat ik glij en hoe blijf ik op de been. Wel was het Jorrit die voor de rust 2x scoorde.

Na de rust, het veld was een beetje ontdooit, was het via 2 fantastische aanvallen Marrit die 2x wist te scoren en Jorrit die zijn 3e van de dag binnen prikte. O, ja SIOS scoorde tussendoor ook nog tegen.

Er werd goed gespeeld, leuke aanvallen over meerdere schijven. Joris, Tygo, Kjell en Leon die achterin super stonden te verdedigen en ook opbouwend steeds beter worden. Voorin Bert, Jorrit en Marrit die elkaar steeds beter weten te vinden.

Al met al een dik verdiende overwinning 1-5, waarbij goed gevoetbald is door deze toppers.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *