PILOTCOMPETITIE VOOR JO15

Bij de competitieindeling kon niet de JO15 vermeld worden, omdat deze meedoen aan de pilotcompetitie. Daar wordt het volgende mee bedoeld.

 

Samen met SciSports en Sportlink werkt de KNVB de komende seizoenen aan de ontwikkeling van een hulpmiddel dat ervoor moet zorgen dat teams nog beter kunnen worden ingedeeld op basis van hun teamsterkte, de zogenaamde ‘Teamindex’. De ‘Teamindex’ moet zorgen voor nog meer gelijkwaardige en spannende competities die uiteindelijk zorgen voor nog meer voetbalplezier voor alle voetballers.

PILOTCOMPETITIES
Al vanaf het aankomende seizoen (2019/’20) starten we met het indelen van een aantal pilotcompetities aan de hand van de ‘Teamindex’. De eerste pilot wordt gedraaid met de najaarscompetities van de Onder 15 en Onder 19 (B-categorie) in Zuid II en de najaarscompetities van de Onder 15 (B-categorie) in Noord. Cruciaal voor het slagen van de pilot is het juist toevoegen van spelers aan de bondsteams in de maand juli. Wanneer dit niet correct gebeurt ontstaat er een onnauwkeurige ‘Teamindex’ waardoor het indelen van teams op basis van een teamsterkte lastiger is vast te stellen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *