Harm Mellema schiet zijn team naar de derde ronde

Groningen 12 april’18- In een spannende wedstrijd op het veld van Helpman aan de Esserberg waar hier werd gestreden wie door zou gaan naar de 3e ronde van de KNVB Beker was het uiteindelijk SJO ’t Hogeland JO17-1 dat zeer verdiend met 5 – 1 van Helpman JO17-3 wist te winnen door vier doelpunten van Harm Mellema en 1 van Julian Bakker.

Beide teams komen elkaar ook tegen in de competitie waar Helpman op de 1e plaats staat. Vanavond stonden er andere belangen op het spel nl. de KNVB Beker 2e ronde. Vanaf het begin liet de scheidsrechter zien niet van duwtjes te houden want deze werden helaas afgefloten en dat leidde tot irritaties bij de spelers. Door een verdedigingfout van SJO ’t Hogeland kwam Helpman op een 1-0 voorsprong. Halverwege de eerste helft kwam ter hoogte van de middenlijn Harm Mellema aan de bal en wist met een schitterende slalom op het doel van Helpman af te gaan en uit een moeilijke hoek wist te scoren (1-1). Even later na een aanval van Hogeland pakte de keeper van Helpman de bal buiten het strafschopgebied. Je zou dan denken dat de keeper met rood kan vertrekken maar niets was minder waar hij kreeg alleen een vrije schop tegen plus een gele kaart waardoor hij 10 minuten in de dug-out kon plaats nemen. Daarna kwam ’t Hogeland op een 2-1 voorsprong door wederom een doelpunt van Harm Mellema. Spelers van ’t Hogeland waren daarna meer met de scheidsrechter bezig dan met voetballen vooral toen Wietze Veenstra nogal hard werd onderuit geschopt, maar ieder had het gezien behalve de scheidsrechter. Het spel werd hervat met een scheidsrechtersbal ! en daarna pakte beide teams het toch weer op om te gaan voetballen zoals het hoort. Met deze stand ging men dan ook aan de ranja waar ik dacht dat het op het veld geserveerd zou worden.

In de 2e helft was ’t Hogeland de betere en de scheidsrechter begon ook beter te fluiten. Je kan aan het team van Torrenga en Zwart zien dat het een hecht team is gezien het plezier wat er van af straalt. En dat is nou net nodig om met elkaar een resultaat te behalen. Met schitterende acties en aanvallen kwam men regelmatig voor het doel van Helpman en was het Harm Mellema met een schitterende actie de voorsprong op 3 – 1 bracht. Iedereen was positief met de wedstrijd bezig en het was een genot om dit team te zien voetballen. Een geweldig moment was toen inmiddels Joerie Veenstra weer binnen de lijnen kwam en hij ter hoogte van de middenlijn zag dat de keeper van Helpman ver voor zijn doel stond probeerde hij met een lob (Joerie schijnt hiermee ervaring te hebben) de bal in het doel te plaatsen, maar helaas ging de bal net over. In een scrimmage voor het doel van Helpman was het Harm Mellema die uithaalde maar de keeper wist de bal weg te stompen maar de allerte Julian Bakker was er als de kippen bij en wist de bal in het doel te schieten. Even later kwam Harm Mellema weer in beeld en wist de nog eens één keer te scoren en daarmee gaan de boys van Torrenga en Zwart door naar de derde ronde.

Foto’s

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *